Ödüllü Yazar Akın Başal’dan Yeni Çocuk Romanı: Mars Akademisi

Bir ülkede bilimkurgu edebiyatının gelişmesini istiyorsanız, ilk hedefiniz çocuklarla gençlere bilim ve bilimkurgu sevgisi aşılamak olmalı. Bu nedenle çocuklar için bilimkurgu eserleri kaleme alan yazarlar, önemli bir misyon üstlenmiş durumdalar ve iki kez tebrik edilmeliler. Akın Başal bu yazarlardan biri. Türkiye Bilişim Derneği‘nin düzenlediği gelenekselleşmiş bilimkurgu yarışmasında öyküleriyle üçüncülük, ikincilik ve birincilik ödülleri alan Akın Başal, çocuklar için art arda yazdığı eserlerle bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Mars Akademisi Başal’ın çocuklar için yazdığı bilimkurgu türündeki son eseri. Patik Kitap‘ın özenle çalıştığını ve eseri kaliteli bir baskıyla okura sunduğunu belirtmeliyiz. Kitabın bir diğer artısı, editörlüğünü bu konuda oldukça tecrübeli bir isim olan Aşkın Güngör‘ün üstleniyor oluşu. Esere çizimleriyle renk katan Batuhan Sever‘in henüz 1998 doğumlu genç bir arkadaşımız olması ise oldukça sevindirici. Gençlerin bu işin içinde yer alması; hayal dünyalarını yazdıklarıyla, çizdikleriyle insanlara aktarması Bilimkurgu Kulübü olarak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.

Yazarın Patik Kitap’tan Poyraz’ın Gelecek Öyküleri ana başlığı altında altı farklı macera kitabı yayınladığını hatırlatmakta fayda var. Serinin ilk üç kitabı hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Mars Akademisi, geleceğin Mars gemilerini komuta etmek üzere seçilen ve yaşları 9-11 arasında değişen 5 Türk çocuğunun macerasını anlatılıyor. Doruk Ata, Zeynep Mor, Sarp Atak, Duru Mavi ve Melisa Kül isimli bu 5 genç hem okullarına devam etmekte hem de Mars Akademisi’nde geleceğin uzay insanları olarak yetiştirilmektedir. Gerçekleşen üzücü kazalar ve uzay yolculuklarının pahalılığı nedeniyle eğitim programları hızlandırılır ve beklemedikleri bir şekilde eğitim amaçlı ilk gerçek ay görevlerine gözlemci olarak katılma şansını elde ederler. Ancak Ay’dan dönerken oluşan arızalar, akademinin bu en küçük üyelerine beklemedikleri kadar büyük sorumluluklar yüklemeye başlar. Hitit-3 gemisini tek parça olarak dünyaya geri getirmeye çalışacaklardır.

Yazar Akın Başal bu kitapla ülkemiz gençlerinin de gelecekte uzay insanları olarak insanlığa katkı sunabileceklerini anlatmaya çalışıyor. Hikaye aynı zamanda gelecekteki teknolojileri tahmin etmeye çalışacak çocuklara fütürist bir bakış açısı vermeye gayret ediyor ve hayal güçlerini genişletmeyi amaçlıyor.

Akın Başal Kimdir?

1974 Bursa doğumlu olan Akın Başal, orta öğretimini Bursa’da tamamladı. İlk olarak Ege üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği bölümünü bitirdi. Ardından profesyonel turist rehberi olarak Bodrum Merkezli Batı Anadolu turlarında görev aldı. 1997 yılında Çanakkale üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünde Japonca hazırlık sınıfı okudu. 1997 yılı sonlarında İstanbul’a yerleşti ve Yapı Kredi Bankası’nın yeni açılan çağrı merkezinin kuruluş aşamasında bulunarak ilk yıl müşteri temsilciği, sonraki beş yıl takım lideri olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne de devam ederek 2002’de mezun oldu.

2004 yılında tamamladığı askerlik görevinin ardından ilk olarak çağrı merkezlerine yönelik eğitimlerde müşteri temsilcisi ve takım lideri yetiştirmekte rol aldı. 2006-2012 yılları arasında Eğitim Danışmanı olarak eğitimler verdi. İş hayatının ilk yıllarındaki genç profesyoneller için temel stres yönetimini anlattığı Stres Yapmayan Stres Kitabı ve Başal’ın çeşitli yarışmalarda ödül almış bilimkurgu hikayelerinin yer aldığı Hata Kanunları Crea yayınlarından çıkan diğer kitaplarıdır. Akın Başal’ın zaman yönetimi tekniklerini ve önyargıları anlattığı Türkiye’de Zaman Yönetimi – Önyargıları Kırmak isimli kişisel gelişim kitabıyla, Mars Akademisi isimli çocuk bilimkurgu romanına ek olarak 4 adet yeni çocuk kitabı yayına hazırlanmakta ve 2019 yılında yayınlanması planlanmaktadır…

Eserleri ve kendisi hakkında daha fazlası enformasyona ulaşmak için: www.akinbasal.com

Yazar: Kadri Kerem Karanfil

Bu hesap, artık hayatta olmayan bir yazara aittir. (1980-2021)Bilimkurgu Kulübü emektarı. Yalnız bilimkurguyla değil, korku ve çocuk edebiyatıyla da ilgili. Stephen King'in sadık okuyucusu. Ray Bradbury'nin büyük hayranı. 80'lere ait korku filmlerinin tutkunu.

İlginizi Çekebilir

Uzay Keşfinin Geleceğini Değiştirebilecek Bilimkurgu Fikirleri

Geçen yıl küçük bir helikopter Mars’ın üzerinde uçtu, NASA uzay aracı bir asteroide çarptırıldı ve …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin