lagari fanzin

Lagari Bilimkurgu Fankit Serisi Yola Çıkıyor

Bu yılın mayıs ayında, yerli bilimkurgu hayatımıza Mehmet Fatih Balkı‘nın çıkardığı Lagari Bilimkurgu Fanzini girmişti. Fanzinin ilk sayısı ilgi görmüş, olumlu geri dönüşler almış ve ben yine burada sizlere fanzinin ilk sayısını tanıtmıştım. Bu arada, ikinci sayının da yakın zamanda okurlarla buluşacağı müjdesini sizlerle paylaşmış olayım.

Lagari yine bir ilke imza atacak gibi görünüyor ve Bilimkurgu Fankit Serisi yayımlamaya başlıyor. Kısaca, fankit kavramını anlatmak gerekirse, fanzinin kitap formatındaki hâli diye tanımlayabiliriz. Tıpkı fanzin gibi; maddi çıkar mevzusuna girmeden, kâr-zarar hesapları yapmadan, yayınevi peşinde koşmadan, yayıncılara para kaptırmadan, sansüre ve oto-sansüre uğramadan girilen bir olay. Tabii, burada okurların ilgisi ve geri dönüşleri ciddi önem kazanıyor. Çünkü verilen tüm bu emek, sadece edebiyat ve okur için.

Lagari Bilimkurgu Fankit Serisi‘nin ilk eseri bana ait: “Uyan!” Bu uzun öyküde, distopik bir maceraya davet ediyorum okurları. Fankite, Fanzin Apartmanı üzerinden veya fanzin dağıtım noktalarından bu hafta içinden itibaren ulaşabilirsiniz. Siz de bilimkurgu eserlerinizle bu fankit serisinde yer almak isterseniz, lagarifanzin@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. Son olarak, sizlerle Lagari Bilimkurgu Fankit Serisi’nin bir tür manifestosu olan önsözünü paylaşmak istiyorum:

Set vuruldu kurduğun hayallere, yüzün hep yerdeydi.

Gördüğün tek şey, düzensizce dizilmiş taşların arasında kalan bir avuç toprak.

Farkındasın her şeyin.

Bedenin yeryüzünde var oldu.

Fakat ruhun gökyüzünde var olacak!

70’li yıllarda başlayan hayal kurma telaşı, düşünülenin tam aksine asla yok olmadı. Hor görüldüğü günlerden bu günlere bizlere umut olmaya devam etti.

Bilim oldu.

İlim oldu.

Var oldu.

Gökyüzüne bıraktıkları yıldız, şimdi bize ve bilimkurguya şevkle sarılan birçok insana ışık oluyor. Vitrinlerin, podyumların, ekranların dışında kalmalarına rağmen yürümekten vazgeçmediler. Vazgeçmeyecekler. Vazgeçmeyeceğiz.

Hayal kurmaya ve kurduğumuz hayallerin gerçek olması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İşte, bu fankit ve peşinden gelecek diğer fankitler bu çabanın bir eseri. Bilim ve kurgu kendi içlerinde, sonsuz ve galibi olmayan bir yarışın içinde. Bilim öne geçtiğinde, kurgu onu takip ediyor. Kurgu öne geçtiğinde ise bilim onun ayak izlerinden yeni bir yol ortaya koyuyor. Bunun yüzlerce örneğini birçok kez gördük. Bu fankit serisi, kendi hedefini ortaya koymak ve kendi yolunu açmak üzere.

Tanık olun!

Okuyun!

Hayal kurun!

Var olun!

Çünkü bilimkurgu umuttur!

Hazırlayan: Ruhşen Doğan Nar

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

Villiers de l'Isle-Adam

Yazar, Şair ve Ressam: Villiers de l’Isle-Adam

Fransız sembolist yazar Auguste de Villiers de l’Isle-Adam (1838-1889), gizem, korku ve felsefi idealizmin derinliklerine …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin