Rock’n’Rolla ruhu ile ilim ve irfanı, edebiyat aşkı ile yedinci sanat ve tiyatroyu, nitelikli kültür-sanat akımları ile punk ve felsefeyi harmanlama derdindeki aylık bilim sanat edebiyat mecmuası TR!P, sekizinci sayısını yayımladı. Müzik, edebiyat, sinema ve kült sanat erbabı konulu stencil kapak tasarımlarıyla ses getiren TR!P’te bu ay vitrinde sokak sanatının tartışmalı isimlerinden Banksy yer alıyor.
İşte TR!P Dergi’de yer alan alengirli mevzular:
Kimliksiz bir süper kahraman mı, işinde gücünde bir sanat esnafı mı? Banksy’yi özgün yorumuyla kapağa taşıyan Fatih Sinan Şimşek tartışmayı alevlendiriyor. İlim-irfan aleminde, geçmişte ve gelecekte neler olup bitiyor? Neandertal atalarımızın cinsel münasebetlerinden farelerin ailevi yaşantılarına, sekiz yüz kiloluk iri kuşların iptidai serüvenlerinden cüce gezegenlerin emsalsiz maceralarına bilim dünyasındaki son gelişmeleri Pedram Türkoğlu derledi. Mete Atatüre, evrenin sınırlarını merak eden, hakikatin peşinde koşan ilim-irfancılara itidal çağrısı yapıyor.
Selçuk Topal kafayı uzaya taktı! Nasıl takmasın, o bir astrofizikçi ve bu ay TR!P’te 46 yıldır neden Ay’a gidilemediğinin şifrelerini açığa çıkarıyor. Yoldan çıkan adamlar, Kozmos’u TR!P sayfalarına taşıyor. İlk durak, çikolata renkli güzel insanların diyarı Kenya… Melike İlgün’ün rehberliğinde yapılan zaman yolculuğunda birbirinden ilginç konuklar tarih sahnesinden bugüne el sallıyorlar. Kimler yok ki seyyahlar arasında; Adnan Menderes, Hasan Ferit Alnar, Semiha Berksoy, Ayhan Aydan ve Nâzım Hikmet… Orhan Tuncay bir Nietszche paradoksu ile bizleri karşılıyor. Ermiş miydi? Günahkâr mı? Deli miydi? Dahi mi?
Mesut Yar şiir evreninden erken ayrılan Namık Kemal Atalay’ı ve öyküsünü şiirsiz geçirdiği beş kasımın ardından TR!P Kasım sayısının yapraklarına taşıdı. Irmak Zileli zamanın ötesine geçmiş Şilili şiir neferi Pablo Neruda’yı hatırlattı. Sinan Doyan 80’li yılların karanlığına adı konmamış bir müzik ile aydınlık bir sos olmuş efsanevi grup Hardal’ı ele aldı. Onur Bütün memleketimizin tiyatro yazarı ve oyuncularından Yunus Emre Bozdoğan‘ı köşesine konuk etti. Alper Hasanoğlu TR!PIA köşesinde Ekim sayısında başladığı “İçimdeki Boşluk” öyküsünü Kasım ayında ikinci bölümü ile tamamlıyor.
Ferhat Uludere TR!P Kasım sayısında yitirilmiş bir şairi, Ahmet Erhan’ı sayfalarımıza taşıdı. Renan Bilek rotası İzmir’den İstanbul’a her döndüğünde kalbini Ege’ye, ceremesini TR!P okurlarına bırakıyor. Tevfik Uyar şip-şak yaşamlarımıza fırça sesleri ile müdahale ediyor. Nilüfer Açıkalın Kötülüksüz isimli köşesinde bizi bir şekerci dükkânına götürüyor. Tarkan Konar ufuk açıcı yazısı Emek ile karşımıza çıkıyor. Rıza Oylum Japonya’nın Batılı yazarı Murakami’yi ve edebiyatının dehlizlerini TR!P Kasım sayısında gözlerimizin önüne seriyor. Murakami uyarlamalarının son halkası: Şüphe. Semra Doll tuhaf, alışılmadık, bebek yüzlü gotik Winona Ryder’ı TR!P Kasım sayısına taşıdı. Yalçın Baykul geçtiğimiz ay kaybettiğimiz fotoğraf sanatçısı Ara Güler ile yaşadığı iki anıyı okurlarına anlatıyor ve Devrim Kunter’in yazıp Alper Çaytaş’ın çizdiği Kartel, uzayın derinliklerinde bizleri bekliyor. Çizgi Roman Tribinde bu ay: Kartel.
TR!P Dergi Kasım sayısı D&R, Mephisto, Rock’n Rolla Şubeleri, Ağaç Ev, Dergiyurdu.com ve DMAGS uygulamasında. Tabii ki aylık TR!P dergiye doyamayan obur okurlar için ise daha fazlası TripDergi.com adresinde…