Etiket Arşivleri: Devrim Kunter

Devrim Kunter ile Röportaj

devrim-kunter

Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla, özellikle de çizgi romanlarla nasıl tanıştınız acaba? Kitaptan önce çizgi romanla tanıştım. Okuma yazma bilmeden önce Red Kit (Lucky Luke) aldırıp resimlerine bakardım. Sizi en çok etkileyen yazarlar kimlerdir? Çizgi roman yazarlarından bahsedeceğim. Tartışmasız bir numara Alan Moore. Giancarlo Berardi, Pat Mills, …

Devamını gör »

TR!P Dergi Kasım Sayısıyla Bayilerde

Rock’n’Rolla ruhu ile ilim ve irfanı, edebiyat aşkı ile yedinci sanat ve tiyatroyu, nitelikli kültür-sanat akımları ile punk ve felsefeyi harmanlama derdindeki aylık bilim sanat edebiyat mecmuası TR!P, sekizinci sayısını yayımladı. Müzik, edebiyat, sinema ve kült sanat erbabı konulu stencil kapak tasarımlarıyla ses getiren TR!P’te bu ay vitrinde sokak sanatının tartışmalı isimlerinden Banksy yer alıyor. İşte TR!P Dergi’de yer alan …

Devamını gör »

TR!P Dergi Ağustos Sayısıyla Bayilerde

trip dergi agustos

Aylık bilim-sanat dergisi TR!P, Ağustos sayısıyla yine “bilim ile sanatın, hayat ile rock’n’rolla ruhunun” entelektüel ittifakını okurlara sunuyor. “Farklı bir dergi” olma iddiasını sürdüren TR!P’in beşinci sayısının kapağında unutulmaz Johnny Depp tiplemesi Edward Scissorhands bulunuyor. Yazar ve çizerleri arasında Ayla Algan, Mete Atatüre, Irmak Zileli, Korkut Boratav, Renan Bilek, Enver Aysever, Erdoğan Aydın, Erkan Bektaş, Füsun Demirel, Caner Alper, Metehan …

Devamını gör »

Bilim-Sanat Dergisi TR!P’in Temmuz Sayısı Raflarda

Aylık bilim-sanat dergisi TR!P, Temmuz sayısıyla yine “farklı bir dergi” olma iddiasını sürdürüyor. Büyük yazar Aziz Nesin’in kapağını süslediği TR!P’in dördüncü sayısı, “En hain yangın bile fikirleri öldüremez” sloganıyla raflardaki yerini aldı. Yazar ve çizerleri arasında Mete Atatüre, Erdoğan Aydın, Caner Alper, Selçuk Topal, Uğur Batı, Cahit Berkay, Taner Öngür, Kemâl Başar, Mesut Yar, Renan Bilek, Ferhat Uludere, Nilüfer Açıkalın, …

Devamını gör »

TR!P Dergi Mayıs Sayısıyla Bayilerde

trip dergi mayis

Bilim, sanat ve edebiyat dergisi TR!P, ikinci sayısını yayımladı. “Genç Şarlo” temalı şık bir defterin yanı sıra Erkin Koray, Charlie Chaplin ve Göbeklitepe’nin çizgi posterleri de TR!P derginin yanında hediye… Nitelikli edebiyattan mitolojiye, popüler kültürden yeraltı edebiyatına, yedinci sanattan antropolojiye; mizah, bilimkurgu ve çizgi roman kültürü gibi birbirinden çok farklı disiplinleri bir arada okuyucuya coşkuyla sunan Trip Dergi, tüm Türkiye’de …

Devamını gör »

TR!P Dergi Nisan Sayısıyla Okuyucuya Merhaba Diyor

Ana akım Türk dergiciliğinin giderek okur avına dönüştüğü şu günlerde, meşhur bilim insanları ve çılgın rockçıların aylar süren “beyin jimnastiği” sonucu kültür sanat dünyamız yeni ve saygın bir aylık dergi ile tanışıyor: TR!P. Sanat ile bilimi, edebiyat ile müzik kültürünü, mizah ile sinemayı, çizgi roman ile tarihi, felsefe ile bilimkurguyu harmanlayan TR!P dergi, Nisan ayında ilk sayısıyla okuyucuya merhaba diyor… “Gezegenin …

Devamını gör »

Yabani Dergi Klasikler Özel Sayısı

yabani dergi mart

2016 ortasında yayın hayatına başlayan Yabani Dergi, gün itibariyle 10. sayısını yayınlayarak kritik bir dönemece girdiğini açıkladı. “Bir itirafla başlayalım, çizgi roman dergimizi ucuz fiyatla satarak çok kişiye ulaşma fikrimiz başarısız oldu.” diyor önsözünde. “Yabani Dergi başarısız mıdır? Ucuz olan her süreli-basılı yayının satması şart mıdır? Neler satar, neler satmaz? Türkiye’de basılı yayıncılığın tarihçesi nasıldır? Dinamikleri nelerdir? Süreli yayınlar gelecekte …

Devamını gör »

Bilimkurgu, Tarih ve Polisiye: Seyfettin Efendi

seyfettin-efendi

Devrim Kunter günümüzde sayısı hızla artan yerli çizgi romancıların en önemlilerinden biri. İlk çalışmaları yurt dışında yayınlanan çizer, klişelerden kaçınmayıp onları çok farklı yerlere getirmesiyle hatırlanıyor. Bir bilimkurgusever olan Devrim Kunter, klasik Sherlock Holmes tarzı bir dedektif tiplemesi olan Seyfettin Efendi‘yi steampunk tarzıyla birleştirip karşısına gizemli tarikatlar çıkararak yaratıcı bir iş ortaya koymuş. Serinin “Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları” başlıklı …

Devamını gör »

Retro-Fütürizm: Gelecek Geçmişte

Retrofuturism

Fütürist pek çok film izlediniz, kitap veya çizgi roman okudunuz. Geleceğin dünyasını çok iyi biliyorsunuz, onu pek çok kez arşınladınız. Peki geleceğin dünyasının hayalinizdeki gibi olacağını nereden biliyorsunuz? Sonuçta insanlık bu güne kadar pek çok geleceği tasvir etmeye çalıştı, belki çok eğlenceli temalar ortaya koydu ama geleceğin dünyasını kesin olarak çizemedi. Kelime anlamı “geçmişin gelecekçiliği” olan retro-fütürizm, insanlığın bu güne …

Devamını gör »