Gözden kaçmış ve uygun bir yerelleştirme veya özel bir yayın hizmeti almadığı için unutulmuş zengin bir eski anime arşivi var. Fazlaca içerik olduğu için retro anime başlıklarının zamanla unutulması işten bile değil, özellikle de daha popüler yapımlar odağı çalıp anlatıyı domine edebiliyorken. Anime, geniş bir tür yelpazesine sahip, ancak bu araç onlarca yıldır bilimkurgu alanında gerçekten etkileyici şeyler yapıyor. Keskin …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: Legend of the Galactic Heroes
İyi ve Kötü Yanlarıyla Modern LOTGH Dizisine Bir Bakış
Legend of the Galactic Heroes serisinin modern versiyonu, orijinal animede bazı büyük değişiklikler yapıyor, ama acaba bu değişiklikler iyi mi, kötü mü? Legend of the Galactic Heroes, anime dünyasında en iyi bilinen serilerden biri. Dizi, en ilginç kurgusal dünya ve karakter tasarımlarından bazılarına sahip, dolayısıyla böyle bir eserin yeni ve modern bir çekimiyle karşılaşmak pek de şaşırtıcı değil. Anime, özgürlük …
Devamını gör »Uzayda Geçen Bilimkurgu Animeleri
Space opera ya da dilimizdeki karşılığıyla uzay operası, malumunuz bilimkurgunun en popüler alt türü. Devasa galaktik imparatorluklar, aşırı gelişmiş teknoloji, farklı medeniyetler ve boyundan büyük işler başarması beklenen seçilmiş kişiler… Bunlar bir uzay operasının olmazsa olmazlarıdır ve karakter ilişkilerinin ön planda tutulduğu bir hikayede, en iyi anlatıcılar da kuşkusuz onlardır. Tanıma uygun eserler 1920’li yıllarda pulp magazinlerde (kalitesiz kağıda basılmış …
Devamını gör »Animenin Gizli Başarısı: Legend of the Galactic Heroes
Aslen Japon yazar Yoshiki Tanaka‘nın roman serisinden adapte edilen ve gerçek bir space opera klasiği olan Legend of the Galactic Heroes (öncelikle ev sineması için yayımlanmış olan), 110 bölüm, öncesini anlatan 2 miniseri ve 3 film de göz önüne alınırsa bilimkurgu animelerinin en komplike örneklerinden birisi. Beehthoven’dan Brahms’a, Shubert’ten Wagner’e dek sayısız klasik müzik bestecisinin çalışmalarına aynen yer veren sountrack’inden …
Devamını gör »80’lerin İzlenmesi Gereken Bilimkurgu Animeleri #1
70’li yılların sonuna dek açıkçası pek önemsenmeyen bilimkurgu Anime‘ler, değerini kanıtlayan birkaç eserin yarattığı itici güç ve maddi açıdan kendisini kanıtlayan bir izleyici potansiyeli kazanması ile çok değil, birkaç yıl içerisinde türün endüstrileşmesinin önünü açtı. Doğrudan konu ile alakalı ve yüksek bütçeli Anime filmler de üretilmeye başlamasının yanı sıra 80’lerin başından itibaren bilimkurgu serilerin gerek sayıca, gerek nitelikçe arttığını görürüz. …
Devamını gör »