Etiket Arşivleri: Rutger Hauer

Denis Villeneuve ve Blade Runner 2049

Blade-Runner-2049

“Siz insanların inanamayacağı şeyler gördüm. Orion’ın omzunda yanan savaş gemileri… Tannhauser geçidinde karanlıkta parıldayan C ışınlarını seyrettim. Bütün bu anılar, zamanın içinde kaybolacak; yağmurdaki gözyaşları gibi. Ölum vakti…” Akıl almaz kalitedeki siberpunk atmosferi, yetenekli oyuncularla yoğrulan Phihip K. Dick hikayesi ve Vangelis’in başarılı müzikleriyle Blade Runner birçok izleyicisinin saygısını kazanmıştır. Fakat benim için bütün bu özellikler “Androidler Elektrikli Koyun Düşler …

Devamını gör »

Felsefi Sinema

Felsefe nedir? Anlamlandırma ve kavrama bilimi mi? Felsefe kesin bir tanıma sahip olmamakla birlikte farklı otoriteler tarafından pek çok şekilde yorumlanmıştır. “Nereden geldik nereye gidiyoruz?” gibi en temel varoluşsal sorularımızın yanıtını ararken en güçlü yardımcımız felsefedir. Soruya kesin bir cevap veremez; zaten felsefe cevapla değil, sorunun kavranmasıyla ilgilenir. Açmak gerekirse; varoluşumuzu anlamlandırmak ve farkındalığımızı artırmak için doğru sorunun sorulması felsefede hayati bir …

Devamını gör »

Galaktik Tiranlıktan Kaçış: Lexx

Lexx

“Ben Lexx… Her iki evrendeki en güçlü kitle imha silahıyım. Gölge Hazretleri tarafından yönetilen Cluster’da büyüdüm. Orada yiyecek boldu. Kaptanım Stanley Tweedle ve onun için gezegenler havaya uçurdum.” Lexx; Kanada, Almanya, İngiltere ve ABD ortak yapımı eğlenceli bir uzay operası. Dizide, mükemmel biçimde kurgulanmış ilk sezonun ardından, temponun kaçınılmaz olarak düştüğü bir ikinci sezonla karşılaşıyoruz. Üçüncü sezonda yaşam ve ölüm, cennet ve cehennem …

Devamını gör »

Varoluşçu Bir Başyapıt: Blade Runner

“21. Yüzyıl’ın başlarında  Tyrell Şirketi, robot evrimini Nexus aşamasına ulaştırmıştı. Bu robotlar neredeyse insana özdeşti ve kopya olarak biliniyorlardı. Nexus 6’lar, güç ve çeviklik bakımından, onları yaratan genetik mühendislerinden üstün ve en az onlar kadar zekiydiler. Kopyalar, Dünya dışında diğer gezegenlerin tehlikelerle dolu keşif ve kolonileştirilme sürecinde köle olarak kullanılıyorlardı. Bir kolonide çıkan isyanın ardından kopyalar, Dünya’da yasa dışı ilan …

Devamını gör »